LOTT Clean Water Alliance

Top Ten Measure 9: Long Life, Loose Fit

The building was designed to exceed the owner’s myriad needs. All public functions were located on the ground floor. The boardroom is centrally located and is also designed to be used by the Port of Olympia and other community groups. The interpretive spaces are also visible from a reception desk that services both the LOTT offices and the interpretive area. In the offices, each floor plate houses a significant user group as well as the meeting rooms and support required for those groups. The lunchroom is also centrally located on the ground floor to bring plant staff and management together.

The ground floor was designed to be accessible and promote public interaction. The exterior pond and interpretive exhibits are available to the public at all times. The interior interpretive elements are free and open to the public during LOTT business hours. In addition, the fourth-floor office was also designed with future expansion in mind. The roof deck and green roof on this level can be removed in the future and replaced with offices as client needs expand and change over time.

Our thanks to the ENERGY STAR program of the U.S. Environmental Protection Agency, and to the U.S. Department of Energy, and to BuildingGreen, Inc. for hosting the submission and judging forms.

For more information about the AIA/COTE Top Ten Green Projects, contact AIA/COTE. For help on how to use this Web site, contact .

Footer Navigation

Copyright & Privacy

  • © The American Institute of Architects
  • Privacy